Варіантів використання лаваша безліч: він хороший і у вигляді хліба, тобто у своєму прямому призначенні, і як основа для цікавих, ефектних страв, які підійдуть як для святкового застілля, так і для буденної сімейної трапези.
А найпоширеніший спосіб використання лаваша — загорнути в нього що-небудь аппетитненькое, нарізати невеликими порціями і... возвеличити кавказьку винахідливість і винахідливість!
Таке блюдо можна легко зробити як вдома, так і на природі, адже для начинки лаваша підійде все, що завгодно: м'ясний фарш, гриби, риба, сир, овочі, ковбасні вироби і т. д. Можна просто намазати його маслом і посипати зеленню — все залежить від смакових уподобань та фантазії кулінара. Головне щоб начинка не містила глютен в майонезі або інших інгредієнтах.
Лаваш з помідорами і куркою
Кухня: інтернаціональна
ІНГРЕДІЄНТИ
Лаваш — 3 шт
Перець болгарський — 1 шт.
Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Помідори — 2 шт.
Курка (філе) — 300 - 400 г
Листя салату — за смаком
Майонез — за смаком
Сіль — за смаком
Спеції — за смаком
Масло рослинне — за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Додаємо дрібно нарізану курку і обсмажуємо до готовності.
За 10 хвилин до кінця смаження додаємо дрібно нарізаний болгарський перець, а в кінці смаження — сіль і спеції.
Викладаємо курку на лист лаваша (залишивши 2-3 см від краю), зверху накриваємо іншим лавашем і викладаємо на нього салатні листя. На салатні листя кладемо гуртки помідорів і злегка поливаємо їх майонезом.
Накриваємо помідори останнім лавашем, злегка змазаним майонезом і звертаємо отримані шари лаваша у вигляді щільної трубочки.
Поміщаємо рулет в холодильник на 30-40 хвилин, а потім нарізаємо порційними шматочками.
Лаваш з червоною рибою і яйцями
Кухня: інтернаціональна
ІНГРЕДІЄНТИ
Лаваш — 3 шт.
Сьомга — 300 г
Яйця (варені) — 3-4 шт.
Майонез — за смаком
Зелень — за смаком
Часник — за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Лаваш змащуємо тонким шаром майонезу і викладаємо дрібно нарізану сьомгу. Накриваємо рибу другим лавашем і викладаємо на нього дрібно нарізані яйця.
Кладемо на яйця третій лаваш і наносимо на нього шар з майонезу, подрібненої зелені і часнику. Згортаємо рулет з лаваша і ставимо в холодильник на 2 години.
Перед подачею рулет нарізаємо порційними шматочками.
Лаваш з бринзою і маслом
Кухня: інтернаціональна
ІНГРЕДІЄНТИ
Лаваш — 1 шт.
Бринза — 150-200 г
Масло вершкове — 100-150 г
Кінза — за смаком
Кріп — за смаком
Цибуля зелена — за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
лаваш Змащуємо вершковим маслом, посипаємо тертою бринзою, подрібненою зеленню, звертаємо лаваш в трубочку, охолоджуємо і нарізаємо порційними шматочками.
Склад: вода, рисове борошно, рослинний маргарин (пальмова олія, кокосова олія, вода, рапсове масло, емульгатор: моно - і дигліцериди жирних кислот, натуральний ароматизатор), сорбіт, яблучна клітковина, соєвий білок, рисовий крохмаль, сіль, загусники: гуарова камедь, камедь ріжкового дерева; підкислювач: винна кислота, консервант: сорбат калію. Може містити сліди білка.
Не містить: глютен, пшеницю, лактозу, консерванти. Без ГМО.
Харчова цінність на 100 г: білки - 7,1 г, вуглеводи - 49 г, цукор - 1,9 г, жири - 3,6 м (з них насичені - 1,8 г, харчові волокна - 9,3 г, сіль - 1 г
Енергетична цінність на 100 г: 1161 кДж / 275 ккал
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Dr. Schär |
Користувальницькі характеристики | |
Без цукру | Так |
Без глютену | Так |
Без казеїну | Так |
Без лактози | Так |
Без яєць | Так |
Без дріжджів | Так |
- Ціна: 221 ₴